Kære Lynettesejlere

Allerførst godt nytår til alle.

Men inden vi slipper det gamle år, fremsender vi beretninger fra året det gik fra alle klubbens udvalg og havnekontoret. God læsning.

Året 2025 er 50 års jubilæumsår for sejlklubben Lynetten. Der er allerede fuld gang i forberedelserne:  Der afholdes en reception på dagen 3. april og 14. juni holder vi Havnens dag med masser af aktiviteter og underholdning for børn og voksne – både på land og til vands. Der kommer flere jubilæumsaktiviteter i løbet af året, så følg med på Hjemmesiden.

Bestyrelsens beretning vil blive offentliggjort på hjemmesiden umiddelbart op til generalforsamlingen.

Klubben afholder generalforsamling tirsdag d. 25. februar 2025. Husk at sætte kryds i kalenderen.

Med venlig hilsen

Redaktøren


I dette LynetteNyt kan forvente at høre mere om:

 

LynetteNyt 2025 januar

  • Havnekontoret - årsrapport 2024

    2024 har været et år med markante forandringer på havnen. Året begyndte med, at vi kunne byde velkommen til vores nye havnefoged, Frank Petersen, og kort tid efter til vores to nye kontordamer, Mia Dittmer og Katharina Larsen, og senere vores nyeste havneassistent, David Bohm.

    Denne omfattende udskiftning af havnens personale har givet nyt liv til havnen. Der er blevet sat fokus på at rydde op, sikre orden og håndhæve havnereglementet, hvilket har medført en mere struktureret og velfungerende havn. Personalet har bl.a. været aktive i at åbne op for gamle sager og sørge for, at reglerne bliver efterlevet.

    De fleste af jer har sikkert mødt en af vores brovagter, som i løbet af foråret og sommeren har været ude på deres daglige runder. Her har de holdt øje med bådene, årsmærker, sommermærker, gæstebilletter osv. for at sikre, at alt er i orden.

    En af de særlige opgaver, vi har arbejdet på i år, har bl.a. været at få styr på alle de forladte både og både uden opholdstilladelse, som vi har opdaget under vores gennemgange. I tæt samarbejde med vores advokat har vi arbejdet intensivt på at håndtere problemet juridisk korrekt, og efter gentagne påbud til bådejerne, har vi nu formelt overtaget de forladte både og vil i løbet af 2025 få bortskaffet bådene, for at gøre plads til nye.

    Alt i alt har 2024 været et år, hvor havnen har fået et markant løft, og vi ser frem til, hvad de kommende år vil bringe med dette nye, stærke team.

     
  • Aktivitetsudvalget - beretning 2024

    I det forløbne år har vi haft et aktivt udvalg, som i formandens fravær pga. sygdom har stået for Stander op, Stander ned, Julefrokost og Skt. Hans. Her har især Michael leveret et meget stort arbejde samtidig med, at han har stået for udvalgets bidrag til planlægning af jubilæumsfesten. En stor tak til udvalget og især Michael.

    Det har været op til medlemmerne at tage initiativ til sociale arrangementer. Børnejul blev afholdt med stor succes arrangeret af Kristen, Roland og Jørgen. Krebsegildet tog Kirsten også. Pinseturen blev ligeledes afholdt med indsats fra de medlemmer, som deltog. Tak til medlemmerne for det store bidrag.

    Og sidst men absolut ikke mindst skal MorgenMADamerne og Ilse have tak for den store indsats med morgenmad stort set hver lørdag hen over sejlsæsonen på terrassen uden for Hyggeriet. Det har skabt glæde og samvær for medlemmer og gæstesejlere.

    Til næste år kommer klubbens 50-års jubilæum til at tage det store fokus. Her kommer vi alle i havnen til at gøre en indsats for at få det til at være et fornøjeligt jubilæumsår. Følg med på hjemmesiden og byd gerne ind på de aktiviteter, som bliver planlagt.

     
  • Havn og plads - beretning 2024

    Havneudvalget har i 2024 haft fokus på at forbedre sikkerheden yderligere og skabe bedre arbejdsbetingelser for Søredningen. Det nye klubhus for Søredningen har givet dem bedre muligheder for at organisere sig og rykke hurtigt ud for at hjælpe sejlere på Øresund.

    2024 har givet anledning til en række konstruktive tiltag på havnen. Sammen med Havnefogden fik vi i starten af året givet kranen en grundig renovering og nymaling. Vi har desuden investeret i mange nye stativer, så alle medlemmer med fast bådplads, som har ønsket at stå sikkert på land over vinteren, har fået mulighed for at gøre brug heraf.

    I samarbejde med havnekontoret har vi også arbejdet målrettet på at forbedre nye medlemmers muligheder for at afvikle pligtarbejde. En brugervenlig digital løsning til håndtering af løbende opgaver, kombineret med to velorganiserede pligtarbejdsweekender, har gjort det muligt at realisere endnu flere pligtarbejdstimer. Dette har både skabt mere værdi for havnen og bidraget til fællesskabet blandt medlemmerne. Ikke mindst mange af skurene på havnen har nydt godt af at komme I nærkontakt med penslerne fra pligtarbejderne. Tak til dem!

    På sidste generalforsamling fik vi det gode råd, at vi kunne reducere udgifterne til vandafledningen ved at montere vandmålere på vandforbruget på broerne. Dette har vi nu fået eksekveret på, så vi allerede begynder at spare penge på vores vandforbrug. Tak for den gode ide!

    For at fremme søsport i København generelt – og i Lynetten specifikt – har vi åbnet for, at roere med base i Københavns havn kan isætte deres både fra vores slæbested. Anlægningen af Lynetteholmen og lukningen af Lynettteløbet har givet svære forhold for roerne I København. Som tak for denne imødekommenhed har By & Havn givet tilsagn om at bidrage med ca. 200.000 kr. til renovering af slæbestedet i 2025.

    Havneudvalget, bestyrelsen og mange medlemmer har ydet en stor indsats for at udarbejde en række velovervejede og kritiske høringssvar i forbindelse med anlæggelsen af Metrolinje 5. Det har været et vigtigt skridt for at varetage havnens interesser.

    Derudover har Havneudvalget taget initiativ til at formulere en digital medlemsundersøgelse. Formålet med undersøgelsen er at give medlemmerne en nem måde at give systematisk feedback og bidrage med gode idéer til havnens videre udvikling. Undersøgelsen bliver offentliggjort i begyndelsen af det nye år, men allerede nu kan vi afsløre, at de første svar viser en ganske fin tilfredshed med havnen.

    Afslutningsvis kan vi med glæde meddele, at det kunne se ud som om, at der bogstaveligt talt er lys forude. I slutningen af 2024 fik vi nemlig opsat velfungerende belysning langs skurene ved Vestre Søhus, som har henstået i mørke om vinteren. I 2025 vil vi gerne tage initiativ til at oplyse området omkring bådene og langs vejen med moderne energi-effektift LED-belysning, så det bliver sikrere at færdes her og nemmere at navigere rundt til fods på havnen.

    Vi takker alle medlemmer for deres engagement og indsats i det forgangne år og ser frem til et spændende og produktivt jubilæumsår i 2025!

     
  • Junior og jolle - beretning 2024

    lynettenyt-2025-januar-juniorogjolle.pngÅret 2024 har været endnu et fantastisk år for juniorafdelingen i vores sejlklub. Med en fyldt aktivitetskalender og engagerede medlemmer har vi skabt mange minder på vandet. Her er et tilbageblik på nogle af årets højdepunkter.

    Vi startede sæsonen lørdag den 27. april med klargøring og sejlads. Vejret viste sig fra sin bedste side, og både trænere og juniorer arbejdede sammen om at få bådene gjort klar til sæsonens udfordringer. Stemningen var fyldt med forventning, og alle glædede sig til de kommende aktiviteter.

    I maj gik vi for alvor i gang med træningerne, der blev afholdt torsdage fra kl. 17-20. Pinsecampen fra den 17.-19. maj blev et af årets højdepunkter. Her sejlede vi til Sundby Sejlforening om fredagen og videre til Ungdomsøen om lørdagen. Overnatningerne bød på masser af hygge og fællesskab, og sejlturene styrkede både tekniske færdigheder og venskaber på tværs af juniorgruppen.

    Lørdag den 25. maj tog vi igen en tur til Ungdomsøen. Denne gang blev det en hyggelig formiddagssejlads, hvor alle fik mulighed for at træne deres manøvrer og nyde fællesskabet.

    Sæsonen fortsatte med flere træninger i juni og august, hvor vi så tydelige fremskridt hos både nye og erfarne sejlere. Den 31. august til 1. september var vi værter for Lynetten Cup, som blev et af årets helt store begivenheder. Stævnet samlede børn fra en lang række klubber i Øresund, hvilket gjorde det til en fantastisk mulighed for at møde andre unge sejlere og opleve den store sammenhørighed i sejlsporten. Dette succesfulde arrangement havde dog ikke været muligt uden de mange frivillige kræfter i klubben, der arbejdede hårdt både før og under stævnet. En stor tak skal også lyde til vores gavmilde sponsorer, som bidrog til, at Lynetten Cup blev en uforglemmelig oplevelse.

    Efterårets træninger i september bød på lidt køligere vejr, men det afholdt ikke juniorerne fra at give den gas. Vi afsluttede sæsonen med afrigning lørdag den 5. oktober, hvor alle hjalp til med at gøre udstyret klar til vinteren. Herefter var det tid til at se tilbage på en sæson fyldt med oplevelser.

    Juniorafdelingen takker alle trænere, forældre og medlemmer for deres store indsats og engagement gennem året. Vi glæder os allerede til at tage hul på en ny sæson i 2025.

     
  • Kapsejlads - beretning 2024

    Bøjer og baner:

     

    Vores Kapsejladsområde øst for Trekroner er inddraget til byggeri af Lynetteholmen. Det betyder, at vi ikke har bøjerne/mærkerne A, B og 3! Så der skulle kun klargøres 2 gule bøjer – det klarede Bjarne som sædvanligt.

    I løbet af sæson 2023 opstod der problemer med Margrethes motor – den fik nogle hårde bankelyde, så vi valgte at sejle med begrænset fart. I løbet af vinteren lykkedes det at finde en nyere brugt Ford Lister motor med gear - magen til den der mere end 30 år har tjent Margrethe. Hun kom på værft for udskiftning af motor i løbet af foråret 2024. Margrethe kom retur lørdag den 4. maj! Mathias og Mathilde var friske, og sammen med Bent fik de lagt bøje C og 6 ud mandag den 6. maj.

    Første start kunne derfor som planlagt finde sende tirsdag den 7. maj!

     

    Vi havde i Kapsejladsudvalget i løbet af vinteren set på nye mulige bøjer og banemuligheder og var nået frem til at den grønne sideafmærkning øst for Sundby havn, Sundby Hage samt 2 bøjer syd for Middelgrunden kunne bruges. Samtidigt kunne en udlagt bøje øst for vores havn indgå i banen. 

    Aftenmatch

    Første aftenmatch som sagt afholdt 7. maj med 8 kølbåde tilmeldt.

    Desværre havde de mange OK joller, der deltog i 2023 valgt at flytte til Sundby på grund de vanskelige sejladsforhold, som Margretheholms broen medfører for joller uden motor.

    I løbet af sæsonen blev det til 10-14 både pr. aftenmatch.

    Det blev til i alt 14 sejladser på ”rundbaner” mellem udlagte og faste sømærker.

    På trods af udfordringerne med det forbudte område og nye rundingsmærker, lykkedes det vores bandeledere og besætning på Margrethe at lægge nogle gode baner i løbet af sæsonen.

    Husk, alle kan deltage i Klubbens aftenmatcher – certifikat er ikke absolut nødvendigt.

    Klubmesterskab For DH både

    Igen 3 sejladser før, og 3 efter sommerferien – som en del af aftenmatcherne. Når det samlede resultat beregnes, bruges de 4 bedste resultater. Mesterskabet er opdelt i 2 løb: et for store DH både og et for mindre DH både.

    Klubmestervindere blev:

    Store DH både: X99 Liv med Kim Hansen og besætning

    Mindre DH både: Scan-Kap 99 Mary Lars Frandsen og besætning

    Tillykke til Vinderne. 

    Rundt om Forterne

    Lørdag den 24. august: 11 tilmeldte deltagende både, heraf 3 Lynette skolebåde (folkebåde).

    Denne gang med start og mål ved C bøjen, styrbord rundt om Middelgrundsfortet, Flakfortet, syd om Middelgrunden og tilbage bagbord om Middelgrundsfortet og i mål – ca. 14 sømil. En  sejlads for alle – uden flyvesejl og uden certifikat.

    Frisk vind fra sydøstlige retninger.

    Tillykke til Vindere:

    1. løb: Store DH både: X99 Liv med Kim Hansen og besætning

    2. løb: DH både: Aphrodite 101 1Gaia med Calle Nielsen og besætning

    Skolebådsløbet:  712 Nette S/K Lynetten med Lars Frandsen og Besætning.

    Bøjer op:

    Primo november: 2 bøjer bjærget.

    SneCup 2. juledag

    lynettenyt-2025-januar-kapsejlads-snecup2024.png6 DH både til start – fra 18 til 42 fod! Og 7 OK joller!

    Vind fra vestlige retninger 2 til 5 m/s i skyet vejr med enkelte solstrejf og temperatur på 5 - 6 grader.

    Op/ned bane med en længde på 0,47 sm. DH både sejlede 3 gange rundt og jollerne 2 gange.

    På sidelinjen fulgte vores DSRS-rib med som sikkerhed, tak for det.

    Vi sluttede af med præmieoverrækkelse og varm hønsekødsuppe.

    Videre:

    Store DH både: Omega 34 Vega med Kristian Mikkelsen, Sejlklubben København

    DH både: Minette Marlin med Claus Larsen, Råå Segelselskab

    OK joller: Vera med Svend Møller; S/K Lynetten

    Tillykke 

    Kapsejladsudvalget

    Bent Andersen, Bjarne Hansen Calle Nielsen, Mattias Bodlund, Lars Frandsen, Rahlf Nielsen og Tom Nielsen.

    Tak til udvalget samt de trofaste baneledere og gaster på Margrethe. Vi har efterhånden et højt aldersgennemsnit på besætningen, så hvis I har lyst til at prøve en tur på dommerbåden i den kommende sæson så kontakt kapsejladsudvalget. Også tak til alle andre, der har bidraget til afvikling af S/K Lynettens kapsejladser i løbet af året - både på vandet og på land.

    Kapsejladsudvalget

     
  • Klubhusudvalget - beretning 2024

    I det herrens år 2024 har klubhusudvalget haft fokus på klubhus Øst, hvor der var en del vedligeholdelsesopgaver som stod i kø, nu da klubhuset nærmer sig sit ca. 31-års jubilæum.

    Alle yderdøre, der står ude om natten, er nu udskiftet, de store vinduespartier var utætte og angrebet af råd, de er nu blevet repareret til halv pris af omkostningerne ved en total udskiftning af partierne. Tagpappet ved terrassen på 1 sal var skredet og er nu fikset. Indvendige døre i stueetagen er blevet malet. Havnekontoret arbejder ihærdigt på at vi fremover undgår gulve i klubhuset, der synes snavsede og lave mærkelige klisterlyde, når man smutter hen over linoleumsgulvene.

    I 2025 fortsætteren tiltrængt renoveringen af de resterende vinduer i Klubhus Øst, ligesom de resterende brystninger under og over vinduer mod sydvest og nordøst gennemgås og tætnes.

    Desuden ser vi 2025 på hvordan man mest hensigtsmæssig kan fremtidssikre klubhusets varme forsyning, da det eksisterende oliefyr er både slidt og for dyr i drift. Der er indhentet tilbud på Luft til vand anlæg, som ud over at spare klimaet for 29.880 kgCO2 pr. år også giver en årlig besparelse på opvarmning og varmt vand.

    I 2025 kan klubhusudvalget godt tænke sig at se på hvordan Bestikket og kan få et mere maritimt præg. Er der medlemmer der ligger inde med maritime effekter - så som gode maritime billeder eller andre maritime effekter - så er vi i klubhusudvalget interesserede aftagere.

    Klubhus Vest blev i 2023 opgraderet med hensyn til isolering og varmeforsyning, og har i år fået nye gulve i herre- og dame badene, ligesom loftet i dame badene blev skiftet pga. en vandskade. Både klubhus Vest med terrassen og udearealet med pergolaen og gril plads, benyttes i stor stil af klubbens medlemmer og gæstesejlere, så også her forsøger klubhusudvalget at holde standarden på et niveau, klubben kan være tjent med.           

    Så klubhusudvalget vil også i fremtiden have øje for vores klubhuses behov for rettidig vedligeholdelse og nye tiltag der fremmer medlemmernes anvendelsen af lokalerne, og understøtter de arrangementer der finder sted i løbet af året, så man får en god oplevelse, når lokalerne er rammen om sociale arrangementer og undervisning mv. 

    Venlig hilsen

    Klubhusudvalget

     
  • Sejlerskolen - beretning 2024

    Vi har igen formået at afvikle kursus i både teoretisk navigation, praktisk duelighed og et ”overbygningskursus” med trim og rutine med frivillige underviser og instruktører. Der skal lyde en stor tak til alle, der har bidraget. Vi har i år været 13 instruktører. 

    24 elever startede på den praktiske del – nogle havde duelighed i forvejen, men ønskede at blive bedre til at sejle, så 18 elever gik op til praktisk prøve og bestod. Vejrguderne var lidt hårde ved os, og det  måtte plukkes op i små bidder for at finde tidspunkter, hvor det ikke blæste for meget til, at vi (og censor) ville senede eleverne ud. 

    9 elever har deltaget i vores rutine-/trimkursus. Her arbejder vi med at give eleverne et lidt bredere kendskab til sejlads, og vi har f.eks. inddraget J 70 i lektionerne. 

    Lige nu er der 18 elever på teori  - dejlige friske mennesker som for en dels vedkommende aldrig har sejlet, og derfor ser frem til den praktiske del til sommer. Herligt ! 

    Det er skønt, når nogle elever bliver så glade for sejlerlivet, at de køber sig en lille båd allerede inden kurset er færdigt – og for de øvrige inviterer vi til at deltage i vores delebådsordning, hvor man kan få erfaring, rutine og hvor der er flere at sejle sammen med. Velkommen som nye medsejlere ! 

    Det er lykkedes at stable et Y 3 kursus på benene. Vi har fundet en instruktør (ikke frivillig), og der er 10 elever på holdet. 

    Det er sejlerskolens instruktører, der skal stå for vedligehold af både, men da nogle opgaver er af en størrelsesorden, der ligger ud over vores kompetencer (og tid) har nogle både været på land i sommer og fået professionel assistance. 

    Vi har et fantastisk hold at gode og dedikerede instruktører. Vi har det også rart – og der er plads til flere, og vi har både små og store opgaver.