Klubben har i dag fredag d. 29. april 2022 fået svar fra By og Havn på brev til By og Havn samt Trafik og miljøborgmester Line Barfod afsendt dagen før.

Deres svar kan læses i fuld gengivelse nedenfor.

Fra: Ingvar Sejr Hansen
Dato: fredag den 29. april 2022 kl. 08.25
Til: Rahlf Nielsen, Airo Bjarking
Cc: Anne Skovbro, Kristian Wederkinck Olesen, Hans Vasehus, Marc Jørgensen, Peter Bønløkke
Emne: Re: Brev til By og Havn med underskrift og billeder

Kære Airo og Ralf

Jeg er virkelig ked af de gener, som skummet forårsager. Og jeg skal beklage, at vi har været lidt langsomme med at få sat den sidste flydespærre op. Den skulle hentes i Næstved, og det tog desværre lige lidt ekstra tid.

Flydespærringen er nu lagt ud ved den sydlige dæmningsopfyldning. Vi vil supplere også den nordlige flydespærring, hvis vindforholdene skulle påkræve det. Forhåbentlig vil dette afbøde de gener i Margretheholm Havn fra vores opfyldningsarbejder i vejdæmningen i den sidste tid, hvor arbejdet pågår.

Skummet er ikke særlig rart at se på. Og jeg kan godt forstå, at sejlerne føler sig generet af det. Skummet dannes naturligt i forbindelse med indbygning af det rene marine sand der benyttes i vejdæmningen. Det opløses relativt hurtigt, især hvis regner og blæser. Nu siger vejrudsigten, at det gode vejr fortsætter ind i næste uge. Det er jo på mange måder dejligt, men det betyder desværre, at der kan gå lidt ekstra tid, før skummet er opløst. Det er dog vigtigt for os at understrege, at skummet ikke giver nogen miljømæssige udfordringer, og ifølge de undersøgelser som vi har lavet heller ikke nogle skader på bådene.

Jeg vil meget gerne fortsætte dialogen med jer og denne ærgerlige situation. Jeg kommer med nogle forslag til et møde snarest muligt.

Ring gerne, hvis vi skal vende situationen pr. telefon.

Mvh
Ingvar